top of page

Upcoming Artists

Public·51 members

Gastronomi Turizmi ##TOP##


ACE of MICE etkinliği ile eş zamanlı olarak, Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan Gastro Show, tüm gastronomi sektörü paydaşlarını bir araya




Gastronomi Turizmi



Fiziksel motivasyonda insan temel beslenme ihtiyacı olarak yemek ister. Kültürel motivasyon da içinde bulunduğu kültüre ait hissetmek ve o kültürü yaşamak için yemek ister. Bunun için yöresel lezzetleri ve kültürü yansıtan restoranlar, üretim noktaları ve festivaller turisti motive edecek unsurlardır. Sosyal motivasyon da turistin gastronomik faaliyete katılması ise sosyal açıdan motive eder. Prestij motivasyonda ise turist katıldığı gastronomi etkinlerini veya yöresel lezzet deneyimlerini arkadaşları ile paylaşır ve bu sayede turiste arkadaş ortamında prestij sağlar.


Yemek kültürünün artık günden güne yaygın hale gelmesi ile küçük bir tatlının lezzetini deneyimlemek için bile insanların turizm faaliyetlerine katıldıklarını görebiliyoruz. İşte burada da, farklı lezzetleri, gastronomi terimi çerçevesinde deneyimlemek, yeni bir alternatif turizm çeşidinin doğmasına zemin hazırlamıştır. Buradan hareketle de, Gastronomi Turizmi; insanların, farklı lezzetler deneyimlemek maksadı ile turizm faaliyetlerine katılması olarak tanımlanabilir. Peki, Gastronomi turizmi ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?


Gastronomi turizmi ile bölgenin tarımsal özellikleri, kültürü ve en önemlisi de turizme olan altyapısı gelişir. Bu üç unsur, gastronomi turizmi çerçevesinde birleşerek hareket eder. Gastronomi turizmi, bir yörenin tanınması, aynı yörenin geçmişte yaşadıklarının öngörülmesi açısından oldukça önemlidir. Çünkü medeniyetler, kültürünü yemeklerine yansıtırlar. Gastronomi turizmi, destekleyici ve oldukça önemli bir alternatif turizm faaliyetidir. Bu nedenle son yıllarda gastronomi turistlerine gösterilen ilgi, her geçen gün artmaktadır.


Yukarıda da görüldüğü üzere, Gastronomi turizminin değeri ortadadır. Gerek turizm açısından, gerekse de kültürlerin tanınması anlamında oldukça önemli bir alternatif turizm faaliyetidir.


Gastronomi turizmi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan ve seyahat davranışlarının güdülenmesine önemli ölçüde yardımcı olan turizm şekli olarak tanımlanabilmekte ve bir tür gastronomik hareketliliği ifade etmektedir.


Her üç gastronomi turistinden biri tatil için gittiği bölgede bulunan restoranları araştırdığını belirtirken, her iki kişiden biri ise bölgenin mutfak kültürü ve zenginliğini araştırdığını söylüyor.


Yaklaşık 300 çeşit yiyecek içecek ve tatlı çeşidiyle Türkiye ve Dünya'da ünlenen, UNESCO tarafından Dünya'daki dokuz Gastronomi Şehri'nden biri olarak ilan edilen Gaziantep'te tatilini geçiren her üç turistten biri, Gaziantep'in UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak seçildiğini bildiğini belirtiyor. 041b061a72


About

Welcome to The Cypher! Here you get to share your latest and...
bottom of page